Purmerend, 4 augustus 2010 – Nooit eerder is het voor particulieren zo lastig geweest een occasion te verkopen. Besteautodeal.nl speelt in op dit probleem en helpt zowel particulieren als bedrijven doormiddel van een occasionportal hun occasions te verkopen. Sinds 31 mei is Besteautodeal.nl overgenomen door de Purmerendse ondernemer Dhr. G. Bos, die het concept grondig heeft aangepast om het de klant nog gemakkelijker te maken. Een site voor het kopen en verkopen van een occasion moet immers voor iedereen bereikbaar zijn.

Geen gedoe meer met abonnementen, contracten, commissies en bemiddelingskosten, maar een uniek en gebruiksvriendelijk pre-paid model. Met het nieuwe pre-paid model kunnen bedrijven kiezen uit 2 pakketten waarmee ze biedingen kopen. Met deze biedingen kunnen ze bieden op auto’s die worden aangeboden op de site. Wanneer ze het hoogste bod hebben uitgebracht na de 48- urige veiling krijgen ze automatisch een e-mail met de gegevens van de aanbiedende partij. Ook krijgt de aanbiedende partij de gegevens van de hoogst biedende partij. Zodoende zijn bedrijven erg voordelig uit en zitten ze niet vast aan een duur abonnement.

Voor de particulier is Besteautodeal.nl even laagdrempelig gebleven als dat het was voor de overname. Binnen 3 eenvoudige stappen meldt de particulier geheel gratis zijn occasion aan op Besteautodeal.nl. Hij voert het kenteken in, waarna alle gegevens van de auto snel en automatisch worden opgehaald. De voertuiggegevens zijn afkomstig van RDC (informatiseerder in de automotivebranche) waar Besteautodeal.nl intermediair is. Aangesloten autobedrijven bieden vervolgens op de occasions en het hoogst bod wordt binnen 48 uur aan de aanbieder getoond. Indien gewenst kan de particulier aangeven of hij geïnteresseerd is in inruilmogelijkheden. Dit komt bij de advertentie te staan en het autobedrijf kan de particulier hiervoor benaderen.

De gemiddelde statijd van gebruikte personenauto’s is momenteel 77 dagen.“Elke dag dat een occasion in de showroom staat, kost het autobedrijf geld. Dit blijkt uit een analyse van RDC in april 2009. Besteautodeal.nl biedt, naast de particulier met zijn occasion, ook autobedrijven de mogelijkheid om de eigen handelsvoorraad aan te bieden aan andere aangesloten autobedrijven. Hierdoor wordt het aanbod interessanter en verhoogt het de kans op een snelle en succesvolle verkoop. Wij hanteren bewust geen moeilijke constructies en vragen geen commissies. Vanaf nu kan iedereen bij Besteautodeal.nl terecht voor zijn occasions“ aldus ondernemer van Besteautodeal.nl, Dhr G. Bos.

Website: http://www.besteautodeal.nl

Bron: EMEA Persberichten