Calictus Filter Systems BV produceert innovatieve milieuvriendelijke vijverfilters. Het bedrijf heeft meer dan 30 jaar ervaring met het schoonhouden van waterpartijen en werkt samen met deskundige partners* en kennisinstellingen. “We hebben het eerste, bekroonde, door TNO goedgekeurde, gepatenteerde en volledig zelfreinigende filter ontwikkeld“, aldus John Gieles, een van de mede-eigenaren van Calictus Filter Systems BV.

NOG MEER BAANBREKENDE INNOVATIES.

Calictus-ECO
Het is de eerste ecologische filter voor milieubewuste vijverliefhebbers, omdat er nu geen druppel water meer verspild hoeft te worden bij het schoonmaken van de filter.
In combinatie met een Calictus filter, gaat u niet alleen flink besparen op uw energie, maar ook op uw waterkosten. Schoonmaken van de filter is ook niet nodig, aangezien deze geheel zelfreinigend is. Door het gebruik van de ECO heeft u geen afvoer (zoals riolering) of een automatische watervuller nodig.

Glasparels: nieuw filtermateriaal
Het Calictusfiltersysteem gebruikt glasparels als filtermateriaal in vijver- en zwembadfilters. Er is een nauwe samenwerking met het Duitse bedrijf Sigmund Lindner, de grootste glasparelproducent in Europa. Het glas bestaat niet uit gerecycled glas, maar uit prachtige glasparels. Glasparels hebben als filter materiaal de eigenschap om vuil gemakkelijk los te laten, waardoor een enorme energiebesparing bij de te gebruiken pomp mogelijk wordt. Met glasparels kan een gewone zandfilter omgetoverd worden tot een koivijverfilter en wordt de pomp van een zwembadfilter energiezuiniger.

Koper-Zilver-ionisator: chloorvrij zwemmen
Wist u dat u nog maar 10% van de normale chloordosering nodig heeft in uw zwembad bij gebruik van een koperzilver ionisator? Deze apparaten kosten normaal gesproken een vermogen. Calictus Filter Systems BV doet er alles aan om “Groene“ producten te leveren en is daarom ook een samenwerking aangegaan met een Amerikaans bedrijf dat jarenlang voor de Amerikaanse zwembadmarkt ionisatoren maakt. Deze samenwerking betekent dat Calictus Filter Systems BV nu voor de Europese markt betaalbare Koper-Zilver-ionisatoren kan leveren. Door het gedoseerd afgeven van koper en zilver ionen en UV-C worden de bacteriën gedood. Voor meer informatie over de toepassing en werking van Koper-Zilverionisatie check de web site.

Aan de redactie:
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Calictus Filter Systems BV
Tel nr: 0478641616 Mob: +31628638608
E-mail: [email protected] Website: www.calictus.com

*De Duitse Sigmund Lindner Gmbh produceert glasparels voor ecologische, wetenschappelijke en technologische doeleinden. Thomsontec (USA) levert al meer dan 15 jaar Koper-zilver-ionisatoren voor particuliere zwembaden.

Website: http://www.calictus.com