Box met 3 hoogten biedt meer mogelijkheden

Bladel, 31 mei 2010 ““ Op het gebied van kunststof palletboxen voor de logistiek, industrie en recycling, introduceert fabrikant Dolav nu de Tri-Hi, een box verkrijgbaar in hoogtes van 740, 870 en 950 mm. De basisafmeting is 1200 x 800 mm. De Tri-Hi is speciaal voor de recyclingindustrie ontworpen, zodat men de boxen kan gebruiken in machines en gevarieerd kan stapelen.

Toepassingen
Waarom is een box met keuzeoptie voor drie hoogten handig? Dit is omdat in de recyclingindustrie gebruik maakt van diverse machines en transportmiddelen met verschillende interne hoogtes. Hierdoor kan men niet zomaar één type palletbox gebruiken maar moet men gemakkelijk kunnen variëren in hoogte. Bedrijven kunnen zo geld besparen omdat ze nu één model in drie varianten kunnen bestellen, terwijl vroeger de boxen handmatig moesten worden aangepast wat veel kostbaarder was.
Momenteel wordt de Tri-Hi al op grote schaal ingezet bij diverse grote Duitse supermarktketens onder beheer van Karl Meyer Recycling, voor de recycling van PET-flessen.

Kenmerken
De Tri-Hi-boxen zijn lichtgewicht, zeer sterk, gemakkelijk schoon te maken en hebben een draagvermogen van 400 kg. De Tri-Hi kan tot drie hoog gestapeld worden, is gemakkelijk te verplaatsen met geïntegreerde latten en wordt naar wens geleverd met wieltjes weggewerkt tussen de poten. Hierdoor kan de palletbox zowel met de hand als met een hef- of pallettruck verplaatst worden. Een lege box weegt ongeveer 27 kg en heeft een inhoud van 653 liter. De Tri-Hi is zo sterk door het specifieke productieproces van spuitgieten van gesmolten poeder, dat onder hoge druk geïnjecteerd wordt in een matrijs. Uit onderzoek is gebleken dat deze box sterker is dan andere, bij temperaturen tussen de -40 en +60 graden Celsius. Als kunststof box is de Tri-Hi zelf ook volledig recyclebaar.

Inzameling PET- en plastic flesjes in Nederland
In Duitsland en Denemarken is de inzameling van PET-flessen en kleine plastic flesjes anders georganiseerd dan in Nederland, omdat daar wel op alle plastic flessen statiegeld wordt geheven. In Nederland zijn we nog niet zover, omdat alleen de PET-flessen van anderhalve liter (met statiegeld) worden gerecycled via supermarkten. Tien jaar geleden voerden milieuorganisaties al actie tegen het groeiend aantal plastic wegwerpflesjes. Volgens het Recycling Netwerk is sinds 2000 het aantal kleine plastic wegwerpflesjes zeker vijf keer zoveel geworden.

Addy Bleijs, marketing manager Dolav Benelux: “De producten van Dolav zijn uitermate geschikt voor het transport binnen de recyclingindustrie en worden ingezet voor vervoer van organisch tot chemisch afval. Toch was er de vraag vanuit de markt naar een meer flexibele toepassing van de palletbox. En zo is de Tri-Hi ontstaan.“

Dolav heeft als producent van palletboxen een naam opgebouwd in de wereldwijde recyclingindustrie. Hierbij gaat het om recycling van bijvoorbeeld papier, spaarlampen, PET-flessen, accu’s en batterijen en ook organisch afval.

Over Dolav Benelux B.V.
Dolav Benelux B.V. is het dochterbedrijf van Dolav Plastic Products (Israël). In 1976 is men begonnen met het spuitgieten van hoogwaardige kunststof palletboxen. Bij spuitgieten wordt poeder gesmolten en onder hoge druk ingespoten in een speciale Dolav-matrijs, waarna door afkoeling sterke, kunststof palletboxen ontstaan. Sinds de jaren negentig verkoopt Dolav wereldwijd en heeft zij kantoren in de VS, Australië, Thailand en Europa. Dolav Benelux B.V. is opgericht in 2009 en richt zich op de recyclingindustrie en de voedingsmiddelenindustrie. Dolav levert hier onder meer kunststof containers voor inzameling van spaarlampen, accu’s en batterijen en palletboxen voor de vlees- en visverwerkende industrie. De kleinste Dolav meet 80 x 120 cm. Meer informatie op www.dolav.nl.

Waar is Dolav te zien?
Dolav Benelux is te zien op de beurs Recycling 2010, van 28 t/m 30 september 2010 in de Evenementenhal te Gorinchem.
Tevens is Dolav aanwezig op de Recycling & Waste Management Exhibition van 14 t/m 16 september in Birmingham, UK.

Meer informatie voor de pers:
Newzone Communicatie en PR
Trix Vertogen, tel. 077- 879 5357 of 06- 2703 7171 ““ [email protected].
Online Media Room: www.newzone.nl/Dolav

Dolav Benelux B.V.
Addy Bleijs, tel. 0497- 68 18 44 ““ [email protected]

Website: http://www.dolav.nl