Wanneer iemand geld wil lenen kijken de meeste kredietverstrekkers automatisch naar een eventuele BKR notering. BKR staat voor Bureau Kredietregistratie en bevindt zich in Tiel. Hier kijken ze naar het kredietverleden van een persoon en bieden de kredietverstrekker op basis hiervan een advies. Op het moment dat iemand meerdere leningen heeft lopen of misschien niet heeft afbetaald, zal dit bureau een negatief advies afgeven en kan het erg lastig worden om een lening af te sluiten. Het is dan natuurlijk mogelijk om de lening eerst af te gaan betalen en te wachten tot het tot de kansen behoort om een nieuwe lening af te sluiten, maar iemand kan er ook voor kiezen andere manier te zoeken om aan geld te komen. Dit hoeft lang niet altijd uit vrije wilt te gebeuren, soms is het simpelweg niet anders en hiervoor bestaan er dus een aantal alternatieven. Dus je kunt dan geld lenen zonder BKR toetsing.

Mogelijkheden
Er zijn verschillende manieren om aan geld te komen wanneer iemand een BKR notering heeft. Dit zijn achtereenvolgens de kredietverstrekker

Amstelgeld.nl, een krediet bij vrienden of kennissen en een kredietverstrekker die graag erg veel producten wil verkopen.
Amstelgeld.nl is het beste voorbeeld van een kredietverstrekker die niet kijkt naar de beperkingen van een BKR notering. Iemand die hiervan de nadelen ondervindt kan bij deze kredietverstrekker terecht om alsnog een nieuwe lening af te sluiten en zo het hoofd boven water te houden. De instelling zegt zelf liever niet naar de beperkingen te kijken, maar naar de mogelijkheden die iemand nog heeft. Op deze manier kan er net een beetje extra geld beschikbaar worden gemaakt, waardoor iemand in ieder geval tijdelijk en wellicht zelfs structureel uit de problemen kan komen. Het nadeel van zo’n lening is natuurlijk wel dat dit doorgaans meer kost dan een reguliere lening.
Amstelgeld.nl loopt meer risico dan een doorsnee bank die niemand met een BKR notering accepteert en dit risico wordt gedekt door middel van een hogere rente. Zo betalen de klanten die netjes hun rente voldoen eigenlijk voor de paar rotte appels die hun schulden niet af willen of kunnen lossen.

Ten tweede kan iemand met een BKR notering ook eens aankloppen bij vrienden of kennissen. Anders dan bij een financiële instelling zijn deze relaties vaak gebaseerd op vertrouwen. Er wordt hierdoor niet gekeken naar het kredietverleden, maar naar de instelling van de persoon en het vertrouwen van de mogelijke kredietverstrekker dat deze persoon de boel nu wel op de rit heeft en uiteindelijk uit de schulden zal komen. Dit is soms maar moeilijk aan een financiële instelling uit te leggen en daarnaast willen die doorgaans niet het risico lopen voor zoveel verschillende mensen. Een vriend of kennis geeft doorgaans maar geld aan een of enkele personen waardoor dit risico veel beter in te schatten valt en er dus een kleinere kans is dat het geld nooit meer terugkomt.
Ten derde zijn er nog kredietverstrekkers die graag erg veel producten verkopen en daarom niet kijken naar een eventuele BKR notering. Dit zijn vaak kredietverstrekkers die willen groeien of bekender willen worden en het kan daarom lastig zijn er een te vinden. Mocht de situatie zich voordoen dan is dit wellicht de beste optie aangezien deze instellingen niet erg veel extra rente voor de lening zullen vragen, omdat ze nu eenmaal graag veel producten verkopen.

Website: http://www.snel-geld-lenen.info/