Barendrecht ““ Good Grapes gaat zich volledig focussen op wijnen uit Oostenrijk. Een uitgebreide selectie wijnen uit de belangrijkste wijnregio’s van Oostenrijk. Wijnen van de nieuwe generatie wijnmakers. Vaak jonge wijnmakers met een goede wijnopleiding, ruime internationale ervaring en die respectvol met de natuur omgaan. Good Grapes wil de consument bekend maken met de diversiteit aan wijnen uit Oostenrijk door het aanbieden van een representatief assortiment aan consument, horeca en vakhandel en de organisatie van wijnproeverijen en workshops. Ook maakt Good Grapes gebruik van social media als twitter, linkedin en facebook om wijnland Oostenrijk onder de aandacht te brengen. De eerstvolgende wijnproeverij staat gepland op 18 september 2010 in Barendrecht.

Oostenrijkse wijnen zijn weer helemaal terug aan de top. “Ik zie een sterk toenemende vraag naar wijnen uit Oostenrijk, zowel in de horeca als bij de consument“, merkt eigenaar Erwin Blezer op. De gemiddelde kwaliteit is hoog, de wijnwetgeving in Oostenrijk behoort tot één van de strengste ter wereld en het land biedt een diversiteit aan wijnen en smaakstijlen. “Het aanbod in Nederland blijft echter achter waardoor het lastig is voor consumenten om Oostenrijk echt te ontdekken“. “De consument weet vaak niet wat Oostenrijk op wijngebied zoal te bieden heeft“.

Daar willen ze bij Good Grapes wat aan doen. Uit verschillende wijnregio’s heeft Good Grapes inmiddels talentvolle wijnmakers “ontdekt“ waar ze mee samen werkt. Uiteindelijk zal elke belangrijke wijnregio in Oostenrijk vertegenwoordigd worden door een selectie representatieve wijnen. De wijnen van Good Grapes zijn landelijk verkrijgbaar via http://www.goodgrapes.nl en te proeven tijdens de verschillende proeverijen en workshops waar Good Grapes aan deelneemt of organiseert. Via de site en door gebruik te maken van social media als twitter en facebook brengt Good Grapes wijnland Oostenrijk onder de aandacht.

Zaterdag 18 september staat de jaarlijkse najaarsproeverij gepland met een groot aantal Oostenrijkse wijnen op de proeftafel. De proeverij is voor iedereen toegankelijk na aanmelding. Meer informatie vindt u op http://www.goodgrapes.nl/najaarsproeverij.

Website: http://www.goodgrapes.nl

Bron: EMEA Persberichten