Vele mensen krijgen scheerbultjes na het scheren, zowel mannen als vrouwen. Dit komt vooral voor bij mensen met krullend haar. De haartjes groeien dan niet netjes naar buiten maar krullen in het haarzakje of onder de huid waardoor de bultjes ontstaan, dit geeft dan rode scheerbultjes en een jeukend en of irriterend gevoel.

Door de haartjes te scheren worden deze scherp dit bevorderd het ingroeien van hartjes. Mensen met donkere baardgroei kunnen na twee dagen de haartjes in de spiegel al een beetje zien, kijk naar de rode scheerbultjes / plekjes met goed licht, als je goed kijkt en de huid een klein beetje op lift zie je een haartje onder de huid groeien. Doormiddel van een schone scherpe pinset kun je deze haartjes naar buiten trekken, haal de haartjes er niet uit maar trek ze voorzichtig uit de huid, zodat deze buiten het haarzakje verder kan groeien.

Hoe voorkom je ingegroeide haartjes?
Gebruik bij het scheren altijd een schoon en liefst scherp scheermesjes, voorkeur is om een scheermes met tril functie te nemen, deze trillende beweging zorgt ervoor dat haartjes los van de huid komen waardoor de kans van eventueel ingroeien verminderd. Gebruik een goede scheerzeep (liefst van natuurlijke producten zonder alcohol). Scheer de eerste keer met de groeirichting van de haartjes mee (van boven naar beneden). Schuim je gezicht weer in en scheer dan tegen de groei richting in (van beneden naar boven). Na het scheren geef je je gezicht een scrub, gebruik een goede (alcohol vrije) scrub. Maak een draaiende beweging over alle plekken waar geschoren is, draai eerst met de klok mee en vervolgens tegen de klok in. Na deze behandelingen geef je je huid een aftershave balsem om de huid goed te laten herstellen. Mensen met een electrisch scheerapparaat wordt aan geraden om 1 keer in de 2 jaar de scheerkoppen te laten vervangen. Net als bij scheermesjes zullen de scheerkoppen ook slijten en dus bot worden. Maak na het scheren je scheerapparaat altijd goed schoon, zodat er geen haartjes meer achter blijven.

Website: http://www.scheerkoppen.nl

Bron: EMEA Persberichten