Amsterdam, 16 augustus 2010 – Op maandag 16 augustus 2010 is de nieuwe vakantie vergelijker Vakantietravel.nl gelanceerd. VakantieTravel vergelijkt niet alleen reizen van diverse aanbieders op overzichtelijke wijze, ook geeft het actuele informatie, thema-aanbiedingen en nieuws over vrijwel alle vakantie bestemmingen en is daarmee heel specifiek gericht op consumenten. Themareizen zijn een belangrijk onderdeel van de website, evenals de manier waarop vakanties vergeleken kunnen worden.

VakantieTravel is een onafhankelijk vakantie-platform opgezet door het in Amsterdam gevestigde bedrijf RECEIVE Media en hun partner Heibrink Internet Diensten te Wezep. Beide media- bedrijven zijn zelfstandig en niet gelieerd aan enig bedrijf in de reisbranche. Wel zijn beide partijen inmiddels bekend met de reiswereld. De technische kwaliteiten van RECEIVE en de marketing van Heibrink zullen samen gaan zorgen voor een stevige lancering in de markt.

De eerste voornaamste focus ligt op de vindbaarheid in zoekmachines. “Dat is namelijk waar we goed in zijn”, aldus Raymond Heibrink, een van de drie initiatiefnemers van VakantieTravel. “Wij zijn bekend met het groot maken van nieuwe websites, wij weten hoe je een product of dienst in de markt moet zetten. Er is een heel ontwikkeltraject aan vooraf gegaan en nu zijn we eindelijk gereed om VakantieTravel naar buiten te brengen.” Mede initiatiefnemer Dennis Tromp stemt hier mee in. “In zekere zin is de reisbranche nieuw voor ons. Wij zijn ons ervan bewust dat het een verzadigde, harde markt is waar velen moeten ploeteren om ertussen te komen. Voor ons een enorme uitdaging, we hebben er dan ook eerst voor gezorgd dat onze pagina’s goed zoekmachinevriendelijk zijn en we goed gevonden kunnen worden. In het verleden hebben we leuke resultaten behaald wanneer we onze design en vormgeving kunnen laten samenwerken met de marketingkunsten van Heibrink, we staan te popelen om ons eerste echte gezamenlijke project van start te laten gaan.”

RECEIVE Media, dat al eerder virale campagnes en games verzorgde voor o.a. Jiba Meer Vakantie en Sky International Tours, heeft het vergelijkingssysteem ontwikkelt voor VakantieTravel. “Ook voor VakantieTravel zit er een leuke viral game aan te komen” aldus Perry Borst, mede eigenaar van RECEIVE en initiatiefnemer van VakantieTravel. “We hebben technisch gezien een heel mooi systeem gemaakt, en dat vertaald naar een voor de bezoeker overzichtelijke pagina. Ons systeem is uniek door haar indeling op thema reizen en het feit dat de reis informatie bij ons op de pagina getoond wordt en niet alleen bij de aanbieder. Nu ons systeem in de lanceerfase komt kunnen we eindelijk met de promotie bezig gaan houden, daar hebben we echt naar uitgekeken.”

Thema reizen
Elke vakantiesite heeft tegenwoordig wel een kopje Lastminutes of All Inclusives. Steeds vaker zie je ook speciale thema reizen, zoals fietsvakanties in Frankrijk, autovakanties in Europa, duikvakanties en stedentrips. VakantieTravel is uniek door de vele gerichte thema reizen voor reizigers die iets anders willen dan een standaard zonvakantie, of die hun vakantie willen combineren met een bepaald thema. En daar gaat Vakantietravel soms best ver in. Primitieve vakanties in boomhutten, overnachten in een iglo, visvakanties, golfreizen, safari reizen, Disney Reizen, nijlcruises en vakanties gecombineerd met excursies, musea of concerten. Op vakantieTravel zijn inmiddels al meer dan 50 thema vakanties te vinden.

Over VakantieTravel
VakantieTravel is een vergelijkingssite voor pakketreizen en losse hotel overnachtingen en is te bezoeken via www.vakantietravel.nl. Op dit moment staan er ruim 100.000 vakanties op VakantieTravel, en worden er dagelijks vakanties aan toegevoegd. Verwacht wordt dat er in de komende weken maar liefst 150.000 reizen op Vakantie Travel zullen staan. Niet alleen zonvakanties maar ook meer dan 50 andere vakantiethema’s. Het complete aanbod van alle touroperators overzichtelijk in beeld en zelf gemakkelijk de beste prijs / kwaliteit kiezen.

Noot voor de redactie niet voor publicatie:
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Dennis Tromp Telefoonnummer: 06-81429569
E-mail: [email protected]

Website: http://www.vakantietravel.nl

Bron: EMEA Persberichten