Enschede ““ 17 september 2010. Vanaf vandaag is de nieuwe verhalensite http://www.Stor-I.com open voor het grote publiek. De site is bedacht en ontwikkeld door Michel Jongbloed en biedt gebruikers de mogelijkheid om persoonlijke verhalen op te slaan en te koppelen aan tijd en plaats. De site gebruikt een zogenaamde timemap om de verhalen met hun link naar tijd en plaats te kunnen weergeven.

Door gebruik van de timemap wordt het mogelijk om (soms verrassende) verbanden tussen verhalen van verschillende gebruikers te vinden. Stel een aantal gebruikers heeft een bepaald evenement bezocht en hun verhaal hierover op Stor-I gezet. Door de koppeling tussen het verhaal en de tijd en plaats, wordt het voor lezers makkelijk om deze verhalen op te zoeken. Hiermee ontstaat een uniek beeld over dit evenement en deze manier van koppelen maakt het zelfs eenvoudig om verhalen van eventuele eerdere versies van het evenement terug te vinden.

Ook bij nieuws gebeurtenissen biedt de koppeling naar tijd en plaats interessante mogelijkheden. Stel dat meerdere getuigen van een bepaalde nieuws gebeurtenis hun persoonlijk verhaal op de site zetten. Daarmee ontstaat een eenvoudig terug te vinden verslag van de gebeurtenis uit het perspectief van meerdere mensen die er daadwerkelijk bij zijn geweest.

De hoofdfunctie van http://www.Stor-I.com is echter het (eventueel privé) opslaan en weergeven van persoonlijke verhalen van gebruikers. Openbare verhalen kunnen door iedereen worden gelezen, privé verhalen alleen door gebruikers aan wie de schrijver toegang heeft verleend.

Het gebruik van de timemap is intuïtief en eenvoudig. De tijdslijn kan met de muis of met de pijltjestoetsen zijwaarts worden bewogen om in een andere tijd te zoeken. Op de map kan met de muis op een gewenste plaats worden ingezoomd. Verhalen kunnen vervolgens gelezen worden door in de tijdsbalk op de titel te klikken of door op de kaart op een ballon te klikken.

Noot voor de redactie (informatie niet bedoeld voor publicatie):
Voor meer informatie mail naar [email protected] of bel 06 1088 9666.

Website: http://www.stor-i.com

Bron: EMEA Persberichten