Persbericht

Klantgerichte applicaties te laat opgeleverd door verouderde methoden voor softwareontwikkeling 

Utrecht, 15 november 2012 – Het onderzoek ‘Business Benefits of Service Virtualisation’ van CA Technologies toont aan dat 70 procent van de Nederlandse softwareontwikkelaars zich zorgen maakt over de reputatie van hun IT-afdeling. Reden hiervoor is het gebruik van verouderde methoden voor het ontwikkelen en testen van applicaties. Het onderzoek is uitgevoerd onder Nederlandse managers die verantwoordelijk zijn voor het ontwikkelen van applicaties binnen grote ondernemingen.

74 procent van de respondenten geeft aan dat zij te kampen hebben met een personeelstekort vanwege beperkte financiële middelen. 62 procent geeft aan dat zij dikwijls releases met een verminderde functionaliteit in gebruik nemen. Bovendien stelt 44 procent van de Nederlandse organisaties dat zij regelmatig bugs vinden in nieuwe releases op het moment dat deze in gebruik zijn genomen.

Hoge druk op IT-afdelingen
“Softwareontwikkelaars raken gefrustreerd door de beperkingen van traditionele methoden voor het ontwikkelen en testen van applicaties. Het onderzoek toont aan dat Nederlandse softwareontwikkelaars en -testers gemiddeld 5,7 releases per jaar moeten opleveren. Bijna 75 procent verwacht bovendien dat komend jaar per nieuwe release beduidend meer nieuwe functionaliteit moet worden ontwikkeld”, zegt Marco van Lieverloo, Country Manager bij CA Technologies in Nederland. De druk op IT-afdelingen om meer en bovendien almaar complexere applicaties te leveren, is dus groot.

Service virtualisatie
Volgens Van Lieverloo biedt service virtualisatie een oplossing voor deze problemen. IT-afdelingen kunnen hiermee tegemoet komen aan de behoeften van organisaties die op tijd en binnen budget kwalitatieve applicaties willen leveren. “Teams kunnen met service virtualisatie applicaties ontwikkelen en testen binnen een virtuele omgeving, ingericht om de daadwerkelijke productieomgeving te imiteren. Deze virtuele omgeving biedt tevens de mogelijkheid om het gedrag en de gegevens van deze virtuele services eenvoudig aan te passen om verschillende scenario’s te valideren,” aldus Van Lieverloo.

Belemmeringen door mobility en cloud
Een extra uitdaging waar Belgische en Nederlandse ondernemingen mee te maken hebben, is de toenemende complexiteit van hun platform die ontstaat door de opkomst van mobiele en op cloud gebaseerde applicaties. 72 procent van de Nederlandse respondenten geeft aan dat de hoge eisen die de business stelt aan de beschikbaarheid van mobiele en cloud-applicaties leiden tot een forse versnelling van het ontwikkelen van nieuwe applicatie-releases. Tegelijkertijd geeft 48 procent van de Nederlandse organisaties aan dat deze grote nadruk op beschikbaarheid ten koste gaat van de tijd en het budget om nieuwe functionaliteit aan applicaties toe te voegen. 48 procent van de Nederlandse respondenten erkent dan ook dat hun aanpak voor het ontwikkelen en testen van applicaties zou moeten veranderen.

Versnellen applicatieontwikkeling
Service virtualisatie maakt het voor organisaties mogelijk om applicaties sneller in gebruik te nemen. Ontwikkel- en testteams kunnen een applicatie ontwikkelen en testen in een virtuele infrastructuur. Hierdoor kunnen het gedrag, de data waarmee de applicatie werkt en de impact van onderlinge afhankelijkheden van de diverse softwarecomponenten op geautomatiseerde wijze worden vastgelegd en worden gesimuleerd alsof het om de echte productieomgeving gaat.

Nederlandse ondervraagden zijn het erover eens dat het wegnemen van de genoemde beperkingen een positief effect voor bedrijven heeft. De voordelen zijn: een kortere time-to-market, een verbeterde reputatie en het belangrijkste, een hogere omzet. Ruim 72 procent van de organisaties is van mening dat het wegnemen van de beperkingen het ontwikkelen van applicaties versnelt, terwijl 64 procent denkt dat de applicatiekwaliteit toeneemt. 60 procent stelt ten slotte dat de kosten van applicaties zullen afnemen. Het versnellen van de applicatiecyclus wordt in Nederland veel belangrijker gevonden dan in de rest van Europa. In andere Europese landen vonden organisaties juist dat vooruitstrevende ontwikkel- en testmethoden vooral impact hebben op kostenreductie en kwaliteitsverbetering.

Download hier het rapport ‘Business Benefits of Service Virtualisation‘ van CA Technologies. Het onderzoek is uitgevoerd door Coleman Parkes.

Over service virtualisatie
Service virtualisatie maakt het voor organisaties mogelijk om beperkingen op het gebied van softwareontwikkeling aan te pakken. Door gebruik te maken van een virtuele service-omgeving kunnen teams hun applicaties ontwikkelen en testen. De virtuele ruimte is ingesteld om een werkelijke productieomgeving te imiteren, waar variabelen eenvoudig kunnen worden aangepast om diverse scenario’s te testen.

Over CA LISA
Voor het huidige concurrerende bedrijfsleven zijn time-to-market en goede klantervaringen van cruciaal belang voor het behalen van succes. De CA LISA product suite van ITKO (dochteronderneming van CA Technologies) simuleert beperkte of onbereikbare systemen waar traditionele virtualisatie niet bijkomt. CA LISA helpt bij het voorkomen van vertragingen, kosten en risico’s die door afhankelijke IT-middelen worden veroorzaakt. Met behulp van CA LISA kunnen meerdere teams tegelijkertijd een beter beheer van testgegevens ontwikkelen en kunnen zij het aantal live-systemen dat nodig is drastisch verminderen. Deze aanpak vermindert de kosten, de risico’s, de duur van het vrijgeven van nieuwe releases en de dure hardware en software-vereisten van testomgevingen, terwijl het leveren van kritische functionaliteit aan de klanten wordt versneld.

Over CA Technologies  
CA Technologies (NASDAQ: CA) helpt bedrijven met zijn IT management oplossingen complexe IT-omgevingen te beheren en te beveiligen, ter ondersteuning van flexibele business services. Bedrijven zetten CA Technologies software en SaaS-oplossingen in om innovatie te versnellen, infrastructuren te transformeren en gegevens en identiteiten te beschermen; van het datacenter tot in de cloud. Meer informatie over CA Technologies vindt u op www.ca.com  

Abonneer op CA Technologies
 
CAworld www.ca.com/press/caworld 
CA-nieuwsbrieven www.ca.com/us/news/content.aspx?cid=170073
CA-persberichten www.ca.com/us/rss/
CA YouTube Channel www.youtube.com/CAIncVideo
CA podcasts www.ca.com/us/rss/
CA blogs community.ca.com/blogs/Bloggers.aspx
CA Twitter twitter.com/ca_benelux

Bron: EMEA Persberichten Publicatie Platform