Heden heeft een particulier initiatief uit Limburg een open forum met een geheel nieuw concept gelanceerd.

Het concept houd onder andere in dat iedereen zich kan inschrijven en over werkelijk alle onderwerpen gediscussieërd kan worden. Voor het forum zelf is wel een registratie vereist om berichten te kunnen plaatsen, dit zal ivm spam zijn. Echter voor de shoutbox (chat) en Arcade is inloggen niet vereist.

Het registreren is laagdrempelig, er hoeft een minimum aan gegevens ingevoerd te worden en er is geen verificatie vereist. Dit houd in dat je je kunt registreren met emaladres [email protected] en direct kunt posten. Kennelijk is men nogal zeker van de zaak.

ook uniek is dat dit forum ernaar streeft NOOIT informatie en berichten te wissen, alle kennis die word toegevoegd zal dus altijd online te vinden blijven.

Dit nieuwe forum is onder andere bereikbaar op Openforum.nu en iedereen word van harte uitgenodigd suggesties ter verbetering aan te dragen.

Het andere Open Initiatief van dezelfde particulier is ook totaal en revolutionair.

Op freefileshare.eu kan Iedereen zonder registratie bestanden uploaden en delen.

Niet alleen de oplossing voor opslaan van bestanden vanaf een openbare computer, maar ook om snel powerpoints of pdf bestanden te delen met grote groepen. Je privacy is gewaarborgd en je kunt zelf ingeven wie je bestand kan zien en downloaden.

Ook kun je ervoor kiezen om via de site je bestand naar bevoegden te mailen of om een “geheime link” te sturen.

Geweldig, weer 2 stappen verder op weg naar een Open Internet.

Wie volgt?

Website: http://openforum.nu

Bron: EMEA Persberichten