Persbericht

Vele gezichten vertekenen bij het idee aan regen. Dat is ook logisch aangezien regen vooral geassocieerd wordt met natte kleren, slecht weer, het onvermogen om buiten te spelen en een grauw uitzicht. Toch moet je voor ogen houden dat er na regen ook zonneschijn komt. Regenwater heeft namelijk heel wat voordelen, niet alleen voor het milieu maar ook voor jouw portemonnee.

Als het puntje bij paaltje komt dan is en blijft regenwater voornamelijk water. Het kan dus ook gebruikt worden in elke situatie waar water nodig is. Regenwater dient dus voor meer dan enkel de plantjes water te geven. Het is perfect mogelijk om regenwater te gebruiken om te kuisen, onderhoud, kleren te wassen of te douchen mits de nodige waterfilters en waterverzachters. De filteratie is wel noodzakelijk om alle vuile deeltjes uit het water te halen. Ik raad dus af om ongefilterd regenwater in het huishouden te gebruiken om te voorkomen dat de witte was uiteindelijk grauwer zou worden dan voorheen.

Er zijn twee grondige redenen waarom je gebruik zou willen maken van gefilterd regenwater in het huishouden.
Eerst en vooral omdat het goedkoop is. Regenwater is gratis en het zou dus zonde zijn om het te verspillen. Een waterzuiveringsinstallatie is een eenmalige kost waar je al heel wat liters regenwater mee zou kunnen omzetten. De investering betaald zich in principe dus zelf terug
Ten tweede is het recycleren van regenwater goed voor het milieu. Omdat je water ,dat anders verloren zou gaan, opvangt hoeven er geen extra waterkanalen aangesproken te worden. En dit draagt bij tot de globale waterbesparing. Over de hele wereld is er een tekort aan proper drinkwater en het verstandig omspringen met water en regenwater is al een stap in de goede richting.

Het is misschien goed om voor jezelf eens uit te maken hoe verstandig jij omspringt met water.
Bekijk bijvoorbeeld of je sommige zaken niet beter kan vervangen door regenwater in plaats van kraantjeswater. Het zal zeker ecologisch en financieel wat opbrengen.

Bron: EMEA Persberichten Publicatie Platform