De uitbarsting van de IJslandse vulkaan Eyjafjallajökull heeft de vraag naar teleconferencing services en streaming met 35% doen stijgen. Dankzij de webcasting van Streamdis konden honderden zakelijke reizigers toch nog de conferentie bijwonen die ze fysiek niet meer konden bereiken door het stilgelegde luchtverkeer. Gestrande sprekers konden met Digitata van op afstand alsnog live hun presentatie geven aan volle zalen, waar ook ter wereld.

Enkele voorbeelden:
“¢ 25 Europese NGO’s, welke internationaal verspreid zijn, hielden hun virtuele vergadering met behulp van Digitata.
“¢ Op de 2nd International Conference on Innovation for Sustainable Production, een initiatief van de Vlaamse overheid, gaven verschillende keynote sprekers hun presentatie live via Digitata. Ook hier hebben veel afwezige deelnemers de conferentie toch nog kunnen volgen via Streamdis.

Streamdis en Digitata bleken eens te meer de meest gebruiksvriendelijke oplossingen. Een internetconnectie en een webcam zijn alles wat de gebruiker nodig heeft. Er hoeft geen enkele installatie uitgevoerd te worden, een technicus is niet nodig.

Over Streamdis en Digitata:
Streamdis: streaming van evenementen en conferenties naar eindgebruikers waar ook ter wereld. Video on demand is natuurlijk ook mogelijk.

Digitata: presentaties en teleconferencing met vele mogelijkheden, zoals het delen van documenten, white boards, voting, screen sharing en personalisatie.

Met beide services geniet de gebruiker van een uitstekende beeld- en geluidskwaliteit. Bovendien zorgen deze services voor een lagere CO2-uitstoot, doordat minder mensen zich moeten verplaatsen.

www.streamdis.eu

Website: http://www.streamdis.eu