Wenen, 2 september 2010 – Oostenrijkers zien 123people als de derde “Ëœcoolste’ zoekmachine. Alleen de Amerikaanse zoekgiganten Google en Yahoo blijven de twee jaar geleden gelanceerde personenzoekmachine voor in een onderzoek dat Market Agent uitvoerde onder duizend mensen voor de Cool Brands Index. 123people doet het vooral goed onder de Oostenrijkse “ËœDigital Natives’: jonge gebruikers die op zijn gegroeid met digitale technologie. Zo’n 21 procent van deze groep noemt de zoekdienst ‘erg cool’. In de ‘Top Tien Coolste Merken ““ Zoekmachines‘ blijft 123people de zoekmachine Bing van Microsoft zelfs voor.

Cool Brand Index
De Cool Brand Index is een initiatief van het internet gespecialiseerde marktonderzoeksinstituut Market Agent waarbij per branche wordt bekeken welk merk als “Ëœcool’ wordt gezien. Ondervraagd zijn duizend Oostenrijkers in de leeftijd van 14 tot 59 jaar, waarbij de samenstelling van de steekproef representatief is voor de bevolkingsopbouw qua geslacht, leeftijd, opleiding en bondsstaat.

Bron: Market Agent

Imagocriteria
“We zijn ervan overtuigd dat “Ëœcoolheid’ steeds meer en meer de maat der dingen is. Veel klassieke imagocriteria zijn onderling inwisselbaar, de sleet zit erop. Sympathiek betekent bijvoorbeeld ook aardig, en met aardig zijn alleen kom je niet ver in het leven. “ËœCoolheid’ drukt echter onafhankelijkheid en differentiatie uit. Vooral in tijden van gebrek aan vermogen om onderscheid te maken op productniveau, is een cool imago soms goud waard. Dat alleen al is reden genoeg voor ons om het fenomeen “Ëœcool’ te onderzoeken“, zegt Thomas Schwabl, directeur van Market Agent.

Thema online reputatie
“Cool houdt in dat je je tijd vooruit bent en de trend kunt bepalen. 123people wordt nu dagelijks door miljoenen bezoekers als tool gebruikt om informatie te vinden over zichzelf of anderen uit zijn of haar netwerk. In die zin domineert 123people de thema’s “Ëœmensen zoeken’ en “Ëœonline reputatie’ in de ogen van de Oostenrijkse digital natives”, aldus Russell E. Perry, CEO van 123people.

Over 123people
123people (www.123people.nl) is “Ëœs wereld grootste online personengerelateerde zoekdienst. De service aggregeert op slimme wijze sociale netwerken, media, zoekmachines en content van strategische partners met regionaal relevante informatie. 123people stelt zo de particuliere gebruikers in staat om 24 uur per dag zijn digitale voetafdruk te controleren. Voor zakelijke gebruikers levert de dienst een competitieve tool in contextueel personen zoeken, op een wijze die niet beschikbaar is middels generieke zoekmachines. Voor ondernemers biedt de service namengerelateerde zoekresultaten in real time. Inmiddels is 123people is beschikbaar in twaalf landen: de Verenigde Staten (www.123people.com), Canada (www.123people.ca), het Verenigd Koninkrijk (www.123people.co.uk), Oostenrijk (www.123people.at), Duitsland (www.123people.de), Zwitserland (www.123people.ch), Italië(www.123people.it), Spanje (www.123people.es), Frankrijk (www.123people.fr), Zweden (www.123people.se), Polen (www.123people.pl) en Nederland (www.123people.nl).

Perscontact Nederland
Remco Janssen
E-mailadres: [email protected]
Telefoon: +31(0)614787713

Website: http://www.123people.nl/

Bron: EMEA Persberichten