Amsterdam, 4 november 2010 – Waar men twee jaar geleden nog de wenkbrauwen fronste bij het woord eiwitdieet, lijkt dit dieet nu bij iedereen bekend. Duizenden Nederlanders vielen de laatste jaren succesvol af met het eiwitdieet. Was is het grote succes van een eiwitdieet en hoe kan het dat je zo snel kilo’s verliest?

Diëtist Janneke Koeman, met veel ervaring in het begeleiden van cliënten die het eiwitdieet volgen geeft hierop het antwoord:

Janneke: “Het oorspronkelijk door wetenschappers ontwikkelde eiwitdieet, zorgt ervoor dat je wél vet verbrand, maar géén spiermassa. Daarnaast kun je het dieet gemakkelijk volhouden, omdat je geen last hebt van hongergevoel. Dit komt omdat de eiwitten zorgen voor een “Ëœverzadigd’ gevoel.“

Snel gewichtverliezen is dat verstandig?
Met het eiwitdieet verlies je al snel zo’n 5-10 kg Een voordeel van zo’n groot gewichtsverlies is de gezondheidswinst die boekt door meer dan 10% van je overgewicht kwijt te raken. Bij een eiwitdieet eet je veel groenten en vul je je voeding aan met supplementen om zo voldoende vitamine en mineralen binnen te krijgen.

Kom je daarna weer aan?
Uiteraard kan niemand ongestraft een pak koek leeg eten, zonder ook maar een onsje aan te komen. Je komt na een eiwitdieet niet sneller aan dan daarvoor, dit komt omdat ook tijdens je dieet je stofwisseling aan het werk blijft met het verbranden van vetten (dus geen last van het jojo-effect). Wel is het natuurlijk zo dat je ““om je streefgewicht op lange termijn te behouden- je leefstijl zal moeten aanpakken. Het vinden van een juiste balans is niet gemakkelijk. Veranderingen kosten moeite en tijd, je kunt hierbij hulp vragen van een diëtist.

Waarom kritisch op koolhydraten?
Het eten van suikers en koolhydraten zoals in brood, pasta en aardappelen zorgen ervoor dat na de maaltijd je bloedsuikerspiegel stijgt. Vervolgens zal de bloedsuiker spiegel weer dalen, wat zorgt voor een signaaltje in je hersenen: honger! Doordat de bloedsuiker spiegel met het weglaten van de koolhydraten in het dieet minder zal schommelen, zul je minder last hebben van honger aanvallen en je op den duur veel fitter voelen.

Waarom maaltijden van het merk Hippro?
Met een Hippro eiwitmaaltijd krijg je een hoge concentratie eiwitten binnen. Ter vergelijking: een Hippro maaltijd levert twee keer zoveel eiwitten als één ons biefstuk. Daarnaast bevat de eiwitmaaltijd dan ook nog 4x minder calorieën. Het volgen van een eiwitdieet zonder daarvoor speciaal ontwikkelde eiwitmaaltijden wordt over het algemeen eentonig gevonden en past niet in onze eetgewoonten. Afslankkliniek Hippro heeft uitgebreide weekmenu’s ontwikkeld waardoor iedereen een goede start kan maken met het eiwitdieet. De producten, waaronder toast, pasta, aardappelpuree en snacks zorgen ervoor dat het in iedere leefstijl past en niet eentonig is.

Afslankkliniek Hippro
Door het volgen van het begeleidingsprogramma en de eiwitmaaltijden van afslankkliniek Hippro lukte het vele mensen om op hun streefgewicht te komen en te blijven. Lees hun succesverhalen op www.hippro.nl of afvallenmeteiwitten.nlHippro heeft vestigingen in Heiloo, Hippolytushoef en Amsterdam

Meldt je aan voor persoonlijk advies in onze kliniek (0228)72 46 28 of start zelf en bestel het startpakket via de webshop.

Website: http://www.afvallenmeteiwitten.nl

Bron: EMEA Persberichten