Björn Heisterkamp (marketing manager bij telecomimporteur GO Telecom) en Curtis Martels, initiatiefnemer van Playersclub Nederland en stichter van Arsenal Soccer School Nederland, bundelen hun krachten en kennis in het boek “ËœDe topmanager speelt 4-4-2“². Het boek, dat de subtitel draagt “Ëœeen bedrijf leiden zoals Mourinho dat zou doen’, gaat in op de parallellen tussen het moderne management en het werk van de topcoach.

Heisterkamp begon in 2009 met het boek. In juni 2009 kwam Curtis Martels erbij. Samen kunnen zij putten uit een voor het boek relevant netwerk van spelers, trainers en managers.

Heisterkamp vertelt: “Op de voetbalschool wordt bij de jeugd al heel snel gewerkt aan duidelijkheid. Dat ontbreekt nog wel eens in het zakenleven. Het is belangrijk dat je aan een team vertelt waarom iemand op een bepaalde positie speelt. Dat is slechts een voorbeeld, er zijn tal van overeenkomsten, in ons werk meer dan 100.“

Martels en Heisterkamp werken aan een management boek dat zij betitelen als “Ëœmanagement-light boek’. Het is toegankelijk voor iedereen, eenvoudig, nuttig en leerzaam voor iedereen die een leidinggevende positie heeft of ambieert, met een passie voor sport. Die doelgroep is erg groot.

Martels en Heisterkamp spelen in op een moderne manier van management. Veel managers zien duidelijk de overeenkomsten tussen een voetbalelftal en hun afdeling. Het boek gaat duidelijk in op de zoektocht naar dynamiek, aanvallen (verkopen), enthousiasmeren van teamleden, duidelijkheid verschaffen, gezamenlijk werken aan een doelstelling, en zo voort.

Naar verwachting komt het boek dit jaar nog in de winkels. Toch zoeken Heisterkamp en Martels nog de nodige ondersteuning. Zo wordt er gezocht naar relevante input, zodat geschetste situaties getoetst kunnen worden aan bedrijven die zich herkennen in de methodiek. Ook kan men beleggen in dit boek, via TenPages.com wordt de uitgifte gerealiseerd, door middel van aandelen van 5 euro. (Lezers en investeerders kunnen dan meedelen in de opbrengst van het boek).

meer info: http://www.bjornheisterkamp.com

Website: http://www.bjornheisterkamp.com