PERSBERICHT, Ede 09 april 2010

Klerenbende.nl: Van klerenkast tot winkel

Een overvolle klerenkast, miskoop gehad, broek te klein? Gooi je kleding niet weg, maar verkoop het en start je eigen online winkel op klerenbende.nl. De plek voor het verkopen en kopen van kleding en accessoires. Een uniek concept dat zich speciaal richt op (tweedehands) kleding en accessoires voor iedereen.

Klerenbende.nl is ontstaan uit, in eerste instantie, irritatie. We hadden zelf zoveel kledingstukken in de kast hangen die we nooit meer droegen. Maar de kleding is veel te duur om zomaar weg te geven en het is zonde om weg te gooien. Via verschillende advertentiesites was het ook een hels karwei om je kledingstukken te verkopen. Vooral omdat er zoveel verschillende rubrieken vertegenwoordigd zijn en het daardoor vaak zoeken naar een speld in een hooiberg was. Bovendien zijn de meeste advertentiesites gericht op vrouwenkleding, niet op vrouwen, mannen- en kinderkleding.

Hierdoor ontstond de eerste aanloop van het idee om dan maar zelf iets te ondernemen. Met de huidige economische malaise is het mooi meegenomen om nog wat aan je kleding te verdienen. Met Klerenbende.nl willen we ons onderscheiden door naast de vrouw ook de man en kinderen te bedienen en een zo interactief mogelijke site te hanteren. De website kent talloze mogelijkheden, zoals het bieden en direct kopen van producten, direct vragen stellen aan de verkoper en je eigen advertenties tweeten. Ook fungeert klerenbende als een community door kopers en aanbieders samen te brengen met behulp van bijvoorbeeld Facebook of Hyves.

Naast het gemis van een goede advertentiesite hoorden we van vele winkeliers dat zij moeite hadden op te boksen tegen de grotere ketens. Met name tegen de naamsbekendheid en de enorme assortimenten die zij zowel in winkels als online aanbieden is moeilijk te concurreren. Hierdoor zijn wij op het idee gekomen om ook deze winkeliers een handje te helpen. Klerenbende is er ook speciaal voor winkels die geen tijd hebben voor een online website, of daar vanwege de hoge kosten hun producten niet op kunnen plaatsen. De site is zo uitgebreid dat er met een eigen administratie en zelfs een eigen huisstijl wordt gewerkt.

We stimuleren het recyclen van Fashion, door deze dienst aan te bieden waar men gebruik van kan maken. Daarnaast steunen we ook het goede doel door een samenwerking met Sam’s kledingactie, de oudste kledinginzamelaar van Nederland waar de opbrengsten van de kledinginzameling goed besteed wordt aan projecten van Cordaid, mensen in nood. Hou onze site in de gaten voor verdere ontwikkelingen met Sam’s kledingactie.

Stichting Klerenbende
www.klerenbende.nl
[email protected]

Sebastiaan van Engelenburg
Benjamin Boogerd

Website: http://www.klerenbende.nl