Online typecursus TICKEN bedient nu ook de Belgische markt. Evenals bij de Nederlandse versie TICKEN.NL zijn er binnen TICKEN.BE drie segmenten, die elk met hun eigen dactyloversie worden bediend: consumenten, scholen en bedrijven.

Inhoudelijk is de interactieve typecursus echter wezenlijk anders dan in Nederland. België gebruikt immers het azerty-toetsenbord en worden er ook veel accenten uit de Franse taal geleerd. De overige opbouw is gebaseerd op de beproefde en succesvolle leermethode met videoclips voor instructies en online interactieve oefeningen. Als afsluiter kunnen uitdagende typegames gespeeld worden. Ouders van kinderen ontvangen na elke les een e-mail met de resultaten.

Naast de online typecursus (€ 44,00) wordt ook het leermiddel Skinny Typehelp® verkocht (€ 11,00) en kan men online examen doen voor het diploma dactylografie (€ 10,00).
In het najaar volgt een Franstalige versie.

Blind typen is een vaardigheid in het huidige computertijdperk veel voordelen biedt. Door de hoge typesnelheid kan zeer veel tijd bespaard worden (zie de 1-2-3-typetest) en kan de typist zich eter concentreren op de inhoud van de tekst. Daarnaast is ook de werkhouding rechtop en daardoor beter.

Over TICKEN
TICKEN wil iedereen leren blind typen met tien vingers op een prettige en betaalbare manier.
In september 2009 lanceerde TICKEN daartoe de interactieve internet typecursus TICKEN.NL. De typecursus kenmerkt zich door een interactieve en eigentijdse, multimediale aanpak en prijsstelling.
TICKEN is Thuiswinkel Waarborg gecertificeerd en onderneemt klimaatneutraal: al haar activiteiten zijn CO2-gecompenseerd. In 2010 ontving TICKEN de Starter Award van de Thuiswinkel Organisatie.

Over de oprichter/eigenaar
Toen Martin Beijer (1960) het idee kreeg om TICKEN op te starten, zegde hij zijn managementbaan bij oliemaatschappij Shell op en verkocht zijn huis. Ooit was hij na zijn studie wis- en natuurkunde ook docent aan het middelbaar onderwijs en stapte na een aantal jaren over naar het bedrijfsleven, waar hij diverse sales- en marketingfuncties bekleedde bij ondermeer Shell, Warner Bros. en 3M.

Kijk voor gedetailleerde informatie op de website onder TICKEN.NL of TICKEN.BE of contacteer oprichter/eigenaar Martin Beijer.
TICKEN B.V.
Martin Beijer
E: [email protected]
M: +31-627045464

Website: http://www.ticken.be/typecursus-dactylo.html

Bron: EMEA Persberichten